Policy for informasjonskapsler

 

Innledning
Denne policyen for informasjonskapsler ("policy") forklarer hvordan datakontrolleren Astellas Pharma a/s, med registrert adresse Kajakvej 2, DK-2770 Kastrup (heretter «Astellas», «vi», «vår» eller «oss») bruker informasjonskapsler eller liknende teknologier for å gjenkjenne deg når du besøker nettstedet vårt blæren.no og underdomener («nettstedet»). Den forklarer hva denne teknologien er og hvorfor vi bruker dem, samt dine rettigheter til å kontrollere vår bruk av disse.

Hva er informasjonskapsler? 
Informasjonskapsler er små datafiler som plasseres på datamaskinen eller mobilen din når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler brukes ofte av nettstedleverandører for å få funksjonalitet eller mer effekt drift av nettstedet, samt gi rapporteringsinformasjon. 

Informasjonskapsler satt av nettstedleverandøren, blæren.no kalles "førstepartsinformasjonskapsler". Informasjonskapsler satt av parter andre enn nettstedleverandøren kalles "tredjepartsinformasjonskapsler". Tredjepartsinformasjonskapsler aktiverer funksjonalitet fra tredjeparter eller funksjonalitet som leveres på eller gjennom nettstedet (f.eks. interaktivt innhold og analyse). Partene som setter disse tredjepartsinformasjonskapsler kan gjenkjenne datamaskinen det gjelder og også når den besøker andre nettsteder. 

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler? 
Vi bruker førsteparts- og tredjepartsinformasjonskapsler av flere grunner. Noen informasjonskapsler er nødvendige av tekniske grunner for at nettstedet skal kunne fungere, og vi henviser til disse som "helt nødvendige"-informasjonskapsler. Andre informasjonskapsler gjør det mulig for oss å spore og målrette interessene til våre brukere for å forbedre opplevelsen på nettstedet vårt. Tredjeparter kan levere informasjonskapsler gjennom nettstedet vårt for og andre formål. Dette er beskrevet i mer detalj nedenfor. 

For spesifikke typer første- og tredjepartsinformasjonskapsler levert gjennom vårt nettsted og formålene deres er beskrevet i tabellen under:

Type informasjonskapsel Hvem leverer disse informasjonskapslene Hvordan å avvise disse informasjonskapslene
Helt nødvendige informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene er helt nødvendige for å kunne gi deg tjenestene som er tilgjengelige gjennom vårtnettsted og for at du skal kunne bruke ulike funksjoner, som f.eks. å komme inn på sikrede områder. Astellas Pharma a/s, www.astellas.dk 
Frankly, www.frankly.dk
Fordi disse informasjonskapslene er helt nødvendige for å levere nettstedet til deg, kan du ikke avvise disse. Du kan blokkere eller slette dem ved å endre innstillingene i nettleseren, som beskrevet under overskriften "Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?"
Ytelsesinformasjonskapsler: Informasjonskapsler brukes til å forbedre og analysere ytelsen til vårt nettsted, men er ikke helt nødvendig for bruk. Disse informasjonskapslene kan innhente informasjon som enten brukes i samlet form der formålet er at vi skal forstå hvordan nettstedet blir brukt eller hvor effektive markedsføringskampanjene våre er eller hjelper oss med å tilpasse nettstedet til deg. Google Analytics, www.google.com
Astellas Pharma a/s, www.astellas.dk 
Frankly, www.frankly.dk
For å avvise disse informasjonskapslene, følg instruksjonene under overskriften "Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?" Alternativt kan du klikke på den relevante avmeldingslenken her:


Hvordan kan jeg kontrollere informasjonskapsler?
Du har rett til å velge mellom å ta i mot eller blokkere informasjonskapsler. Du kan administrere dine preferanser for informasjonskapsler ved å klikke på de forskjellige avmeldingslenkene i tabellen for informasjonskapsler over.

Du kan angi eller endre din kontroll for nettleseren ved å godta eller avvise informasjonskapsler. Hvis du velger å blokkere informasjonskapsler, kan du fremdeles bruke nettstedet, selv om din tilgang til funksjonalitet og områder på nettstedet kan være begrenset. Da dette betyr at administrering av informasjonskapsler varierer fra nettleser til nettleser, bør du gå til nettleserens hjelp-meny for mer informasjon.

I tillegg tilbyr de fleste annonsenettverk deg en måte å avmeldes fra målrettet annonsering. Hvis du ønsker mer informasjon, gå til http://www.aboutads.info/choices/ eller http://www.youronlinechoices.com.

Hvor ofte oppdateres denne policyen for informasjonskapsler? 
Vi kan oppdatere denne policyen for informasjonskapsler fra tid til annen for å reflektere, for eksempel, endringer i informasjonskapsler vi bruker eller for andre driftsmessige, juridiske eller regulatoriske grunner. Derfor bør du sjekke denne policyen regelmessig for å holdes oppdatert om vår bruk av informasjonskapsler og liknende teknologi.
Datoen øverst i denne policyen angir når den sist ble oppdatert. 

Hvor kan jeg få ytterligere informasjon? 
Hvis du har andre spørsmål om vår bruk av informasjonskapsler eller annen teknologi, send oss en e-post på privacy@astellas.com